Friday 22 August 2014

Posedenie pod orechami

Táto zasunutá krčmička, kam chodia hlavne štamgasti a okolití roboši, sídli na západnom konci Stupavy, na Dlhej ulici, niekde okolo č. p. 50. Často sa tu objavia skutočne bizarné stupavské postavičky, napr. neškodný blázon s jurodivým pohľadom a naštartovanou motorovou pílou. Lenže to, že je neškodný, vedia len miestni, takže je zábavné škodoradostne sledovať vydesené pohľady náhodných turistov.
Majiteľka krčmy, pani Eva Ščasná, je super ženská, milá, ochotná, ústretová. Krčma funguje na samoobslužnej báze, rovnako sa aj platí osobne vnútri pri výčape. V roku 2014 sa čapoval Staropramen za symbolickú cenu 90 centov, tuším. Občas tu mávali aj Stein, ako vidno podľa veľkej reklamy na plote. Ak ste hladní, väčšinou vám spravia varenú klobásu, mávajú tu aj celkom dobrých utopencov.
V lete tu býva dosť komárov, pretože rieka Morava je pomerne blízko, vzdušnou čiarou štyri kilometre, čo je pre komárice, ktoré vedia využiť aj vzdušné prúdy, pomerne nudná vzdialenosť. Keď komáre nie sú, je tu v tieni orechov úplne super a ťažko sa odtiaľ odchádza, najmä ak ste tam na picykli.







Edit 12. 8. 2015:
Náhodnom konktrolou som zistila, že je krčma zatvorená a prebeiehajú tam stavebné úpravy. Dúfam, že je to vec dočasná a že Posedenie pod orechami nezanikne.


No comments :

Post a Comment